Rajakiiri laajentaa Tornion Röyttän tuulivoimapuistoa

Rajakiiri Oy on tehnyt investointipäätöksen Tornion Röyttässä sijaitsevan tuulivoimapuiston laajentamisesta. Turbiinit laajennukseen toimittaa tanskalainen Vestas.

Outokummun terästehtaan merenranta-alueelle Tornion Röyttään valmistui vuodenvaihteessa 2010–2011 Puuskaksi nimetty kahdeksan voimalan tuulivoimapuisto. Laajentamispäätöksen myötä alueelle rakennetaan viisi uutta 3,3 MW:n tuulivoimalaa, joiden yhteenlaskettu kokonaisteho on 16,5 MW. Näin ollen tuulivoimapuiston kokonaisteho nousee nykyisestä 28,8 MW:sta yli 45 MW:iin. Tuulipuiston vuotuinen sähköntuotanto tulee olemaan noin 130 000 MWh, mikä vastaa reilun 8500 sähkölämmitteisen omakotitalon kuluttamaa sähkön määrää.

– Kolme vuotta toiminnassa ollut Puuska-tuulivoimapuisto on ylittänyt kaikkina toimintavuosinaan sille asetetut tavoitteet ja se on tuottanut erinomaisesti sähköä. Puuska oli valmistuessaan Suomen energiatehokkain tuulivoimapuisto ja se sijaitsee tuulisuusolosuhteilla mitattuna yhdellä Suomen parhaimmista alueista. On hienoa, että pääsemme laajentamaan näin hyvällä paikalla olevaa tuulivoimapuistoa, sanoo Rajakiiri Oy:n toimitusjohtaja Frans Liski. Röyttän tuulivoimapuiston laajennuksen arvioidaan valmistuvan vuoden 2015 syksyyn mennessä.

Lisätietoja:
Rajakiiri Oy, toimitusjohtaja Frans Liski, 050 410 3797

Arkisto